Hoe is mijn avontuur begonnen?

In 2016 ben ik gestopt met werken in de Jeugdzorg. Dit heb ik 14 jaar met veel plezier gedaan. Ik legde de lat enorm hoog en wilde zowel op mijn werk als binnen het gezin 100% geven. Te lang heb ik alle ballen hoog willen houden.

Al vrij snel kwam ik erachter dat het fulltime moederschap me niet ging brengen waarop ik had gehoopt. Ook wilde ik af van het gevoel dat dingen mij altijd overkwamen en had een grote behoefte aan persoonlijke groei. Via een bekende ben ik terecht gekomen bij energetisch therapeut Jan Tilleman, later mijn mentor.

Wat hebben de behandelingen mij gebracht?

De energetische behandelingen gaven me veel verlichting. Ook verhielpen ze voor een groot gedeelte mijn buikklachten.

Ik kreeg steeds meer de regie terug over mijn eigen leven. Mijn “helikopterview” en ruimtelijk overzicht zijn sterker ontwikkeld en ik leerde beter naar mijn grenzen luisteren en zelfstandig keuzes maken. Veel te lang werd ik geleefd door invloeden van buitenaf en bepaalde de buitenwereld vaak hoe ik mezelf voelde. Veelal liet ik me door mijn gevoeligheid meeslepen. Ook kon ik dingen die ik meemaakte moeilijk loslaten en wilde er voor iedereen zijn.

Door de vragen die me gesteld werden tijdens de behandelingen kwam ik meer in mijn eigen bewustwordingsproces terecht en geleidelijk kwamen prikkels minder hard binnen. Ik leerde loslaten, maakte steeds meer tijd vrij voor wat voor mij ontspanning betekende en vond een balans in het geven en nemen.

Doordat ik steeds minder in mijn hoofd zat en eindeloos piekerde voelde ik veel meer wat er in mijn lijf gebeurde en hierdoor ervaarde ik steeds meer rust. Soms gebeurt het nog weleens dat mijn ego me van de wijs probeert te brengen. Tegenwoordig herken ik dit proces (mijn rode knoppen) en laat me hierdoor niet meer meeslepen.

Inmiddels kan ik dichter bij mezelf blijven (ik sterkte), ben minder gevoelig en kan emoties van anderen teruggeven, daar waar ze horen. Sta zelfverzekerder in het leven en ben minder bezig met wat anderen van mij vinden. Mijn intuïtie is sterker ontwikkeld en durf te vertrouwen op dat wat voor mij goed voelt. Ik heb geleerd dingen waar je zelf geen invloed op hebt, waartegen ik eerder weerstand voelde, te accepteren en omarmen. Gebeurtenissen uit het verleden heb ik verwerkt en een plek gegeven.

Mijn leven is echt veranderd sinds ikzelf meerdere behandelingen heb ondergaan. Ik heb een enorme persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt, met als resultaat dat ik na diverse jaren met een aantal opleidingen ben waar ik nu sta! Of het nu heel hard werken is aan jezelf óf dat je in het bezit bent van een gave, daar zijn de meningen over verdeeld. Wat mij betreft ook niet heel belangrijk.

Ik ben dankbaar voor het proces dat ik de afgelopen jaren heb doorlopen en nieuwsgierig naar de toekomst. Graag inspireer ik anderen wat kan leiden tot persoonlijke groei.

 Een nieuwe stap

In 2017 ben ik zelf begonnen met het leren geven van energetische behandelingen. Heel gaaf dat ik inmiddels weer kan doen wat ik altijd graag heb gedaan. Anderen helpen, want dat is mijn passie! Voorheen kinderen en hun ouders. Nu kinderen, jongvolwassenen en volwassenen.

Ik, gevoelig en nuchter tegelijkertijd, heb lang nagedacht over het feit hoe ik mijn praktijk neer wil gaan zetten. ‘Energetisch’ klinkt zweverig en dat is het misschien ook wel. Ik krijg vaak de vraag ‘Wat doe jij nu precies?

De termen als Universum, Kosmos en gids worden veelvuldig gebruikt. Maar ik houd het liever simpel. Laagdrempelig en alledaags. Ik vertaal het energetisch behandelen naar ‘weer bewust worden’.

In mijn praktijk staan geen wierookstokjes, maar een lekkere spray van Rituals. Ik geloof in wat ik doe mét of zonder spiritualiteit. Gewoon wat goed voelt voor mij en door de jaren heen weet ik inmiddels wat bij mij hoort.

Ik geloof in de ‘Kracht In Mezelf’.